Möbeldesign och heminredning

Min bror träffar mycket människor på sitt jobb, framförallt vuxna män. En dag berättade en äldre man entusiastiskt för honom: ”Har du hört det nya? Man massproducerar trasiga saker och säljer skitdyrt. Folk är som galna i det! Min fru är helt fast! Chaaby kiik kallar dom det”

Min bror förstod något som inte den äldre mannen förstod. Sakerna är inte trasiga, de ser bara till viss del trasiga ut. Lite slitna och kantstötta kanske, men inte trasiga. Det är stilen Chabby Chik han pratar om, något som på senare år har blivit väldigt populärt. Allting ifrån koppar och tallrikar till möbeldesign kan inredas i Chabby Chik. För den inte så inredningsintresserade, och kanske framförallt för dem som dessutom har kommit upp i åren lite grand, så kan det dock verka ytterst skumt. Inte minst när det handlar om heminredning.

I Chabby Chik ska allting vara vitt. I alla fall nästintill allting. Golv, väggar, tak ska vara vitt. Möbler så som stolar, bord och bänkar ska också vara vita. Det går dock bra att variera den vita nyansen olika. Det ska gärna se lite gammalt ut, lite gammaldags. Som om man varit på loppmarknad och hittat hela heminredningen där för en billig peng och kanske målat om möblerna själv. Medan möbler inte behöver vara nötta eller se slitna ut så ska de mindre detaljerna gärna vara det. Små skåp, skrin, tallrikar och koppar.

Chabby Chik har växt sig stor på senare år, och den är en av de absolut största heminredningsstilarna för yngre. Läs mer om heminredning här.