Går ett spabad att ha i ett designhus?

Spabad

Något som placerat sig i toppen på många husägares önskelistor är ett eget spabad. Att ha ett ständigt varmt bad som väntar på en hemma efter en tuff dag på jobbet eller en söndagsmorgon i december ger en känsla av lyx som många uppskattar. Att spabad dessutom ofta placeras utomhus bidrar till den spa-liknande upplevelse som spabad ger.

Placering

Ett klassiskt misstag när det kommer till spabad och dess placering är att ägare ofta placerar spat på tomten för långt bort från huset. Kanske är utsikten bättre där, kanske är det lite mysigare omgivning men faktum är att risken är stor att spat används mycket mer sällan om det är otillgängligt. Speciellt stor är den risken på vintern när snön ligger tät och temperaturen är låg. Placeras istället ditt spabad så nära huset som möjligt. Tänk också på att det är trevligare om det är lite insyn från vägar och grannar och gärna är lite skyddat från vind.

Olika typer

Det finns många olika typer av spabad att välja mellan. De skiljer sig i kvalitet, pris och har olika funktioner. Ett spabad kan kosta allt mellan 50 000 och 250 000 och beror på ovan nämnda egenskaper. Välj aldrig det billigaste av alla spabad du hittar, risken finns att det har låg kvalitet och dålig garanti. Med det sagt är det naturligtvis inte alltid så att det dyraste är det bästa.

Storlek

Hur många platser i ert spabad ni väljer att ha är värt att fundera över. Det kan kännas lockande att slå till med ett stort spabad där 8-10 personer får plats. Men är det verkligen nödvändigt? Hur ofta används alla dessa platser? Istället kan det vara värt att satsa på ett spabad med 4-5 platser. Då kan två eller tre stycken bada utan att trängas och när ni har några kompisar över får de också plats. Är det någon enstaka gång 8-10 personer som vill bada så är det bara att ta det i omgångar. Det är inte speciellt mysigt att sitta två stycken i ett enormt spabad, så fundera över hur stort ni egentligen vill ha det.