Omega – för den långsiktige

Omega Seamaster

År 1848 grundades Omega. Med över 150 års erfarenhet inom branschen kan man tänkas sig att en och annan lärdom slagit in. Så är det naturligtvis, Omega tillverkar det som räknas till världens bästa klockor. Det finns många olika typer av Omega, men en av de mest kända varianterna är Omega Seamaster, som är uppdelad i Seamaster Diver, Seamaster Planet Ocean, Seamaster Aqua Terra och Seamaster 300. Oavsett vilken du väljer av dessa mästerverk kan du vara säker på att du köper någon av marknadens mest exklusiva klockor!

Kort historia om Omega

 Det var en man som hette Louis Brandt som tyckte att urtillverkning var ett arbete han kunde passa som. Mannen levde som tidigare nämnt under mitten av 1800-talet. Precis som de allra flesta klocktillverkarna i världen har också Omega sitt ursprung i Schweiz. Mer exakt var i Schweiz som Louis Brandt startade sin karriär är inte helt säkert, men det är numera i staden Biel som Omega har sitt högkvarter.

Varför välja Omega?

Varför ska man då som en svensk kvinna eller man välja en klocka från Omega? Det finns en uppsjö av anledningar, alla kommer definitivt inte att nämnas här. Men om du verkligen vill ha en klocka som klassas som en av världens bästa så är Omega något för dig. Om det är passande för dig vet bara du. Precis som med allting här i livet behöver man välja. Och val gör man bästa genom noga överväganden. En klocka från Omega är inte billig, men du får en klocka för livet. Är du redo att verkligen investera i en klocka eller vill du hellre ha en klocka du kan byta ut om några år? Är du slarvig och glömmer saker på platser så kanske inte en Omega är något för dig. En klocka man investerat i för att använda resten av livet bör man inte tappa bort. Men ett är säkert: du kommer inte att bli missnöjd med en klocka från Omega. Den kommer vara en följeslagare resten av ditt liv och kanske till och med gå i arv till dina barn. Om du väljer att köpa en klocka från Omega så välj en klassisk och diskret stil. Trender kommer och går så var försiktig med utseendet.

Tomt lika viktig som arkitektur!

När man ska bygga nytt hus har man mycket att tänka på när det kommer till själva huset, men det är viktigt att inte glömma bort att många saker hänger på de alternativ av tomter du har att välja på. Förhoppningsvis vet du redan var du ska bygga ditt hus när du börjar titta på olika typer av modeller av hus, men om du inte gör det är det hög tid att börja titta på tomter till salu.

tomt

Hur är marken?

Vad för typ av mark det är på de olika tomterna kan avgöra mycket. Vad har marken för beskaffenhet och hur går det att utnyttja till din fördel på bästa sätt? Köper du marken själv så kan det vara smart att ta kontakt med en expert för att få hjälp att undersöka marken.

Olika väderstreck

Om du vill ha kvällssol eller morgonsol bör du vara säker på i vilka väderstreck de tomter du tittar på ligger åt. Uteplatsen bör byggas där du helst vill ha den i förhållande till solens bana. Men också vinden är att tänka på.

Omkringliggande hus

Beroende på hur nära andra tomter ligger din tomt och andra hus ditt hus bör du tänka på att inte bygga huset på ett sätt som gör att exempelvis ert sovrumsfönster är mitt emot grannarnas sovrumsfönster eller något annat tveksamt omtyckt exempel.

Ta vara på utsikten

Om de tomter du tittar på har möjligheter till utsikt så bör du ta till vara på denna möjlighet. Bygg huset på ett sätt som fångar upp den utsikt som finns. Stora fönster mot sjön eller havet och uteplatsen så att öppenheten blir platsen där ögonen vilar.

Många andra detaljer att tänka på

När du väljer bland tomter till ditt hus är ovan nämnda ämnen några få sådana att tänka på. Det finns mycket annat viktigt som du bör tänka på, men detta är en start i alla fall.