Barbour är högsta mode från England

Barbour

Har du stött på märket Barbour någon gång? Sannolikheten är stor att du har gjort det nämligen. Från att ha fört en ganska anonym tillvaro under många år, har märket under de senaste åren fått ett rejält uppsving. Inte minst har det här sin grund i den klassiska Barbour International-looken – det kviltade tyget. När ”hästjackorna” gjorde sitt intåg i Sverige under början av 2010-talet, blev Barbour plötsligt märket att bära för den poshiga yngre generationen.

Även om trenden med quiltat tyg har börjat lägga sig, har Barbour lyckats hålla i sin position som det ohotade märket bland tonåringar och unga vuxna. Och det är inte särskilt konstigt egentligen, Barbour står för såväl kvalitet som en hög trendfaktor som är få märken förunnade. Hur startade då Barbour, kan man fråga sig? Faktum är att det här inte är något nytt märke, utan det hela började redan under slutet av 1800-talet i South Shields i England när John Barbour började tillverka vaxade bomullsplagg. De här plaggen stod effektivt emot väta och blev därför snabbt populära bland den högre societeten, som inte sällan befann sig utomhus på jakt även i regniga miljöer. När sedan det kviltade tyget gjorde entré, blev det relativt snabbt synonymt med hästsporten. Fördelen med ett kviltat tyg är att fodret inte flyttar på sig vid användning, vilket gör att plagget behåller sina värmande egenskaper även efter lång användning.

För oss som älskar kläder, har Barbour definitivt gjort ett stort avtryck i våra hjärtan. Har du ännu inte burit en jacka från Barbour International så är det dags nu. Kläderna finns att köpa hos bland annat blueco.se som har butiker i Göteborg och på nätet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *