Loungemöbler

Den typen av möbler som du hört talas om mest är kanske inte loungemöbler. Det finns många olika slags möbler som används på olika platser och i olika sammanhang. Möbler man har i sin privata hem. Där har du en viss typ av möbler i tv-rummet – en soffa, någon fåtölj och ett lågt bort är inte ovanligt. Kanske har du också en tv-bänk. Du har en viss typ av möbler i ditt vardagsrum – ett större bord där ni kan äta middag när ni har gäster på besök, flera stolar än ni själva använda under vardagen och andra prydnadsmöbler som skåp med serviser och liknande. Möblerna ni har i ert sovrum är av en annan karaktär. Där finns säkerligen en säng, kanske ett mindre skrivbord och en stol eller en mindre fåtölj av något slag. Kanske har ni hyllor och annat liknande. I köket finns köksmöbler, ett mindre matsals bord osv. Men var har man loungemöbler?

Loungemöbler är ingenting som man egentligen har i ett privat hem. Men man kan också säga att man har det. Loungemöbler är en typ av möbler som skulle passa in i en lounge, alltså ett ställe där man kan sitta, stå och liknande i ett mer avslappnat läge, gärna tillsammans med andra. Klassiska typer av möbler som finns i en lounge är soffor och fåtöljer, vilket gör att man skulle kunna dra en koppling mellan en lounge och ett klassiskt vardagsrum eller tv-rum. Det går dock att ha många andra typer av möbler i en lounge. Alla möbler som passar in i en lounge och som används i en lounge kan klassas som loungemöbler. Det är egentligen ingen som kan bestämma vad som är loungemöbler och inte.

Det viktigaste är att man kan koppla av i loungemöbler. Det är därför loungemöbler ofta används vid hotells foajéer eller i restaurangers barer. Men det går definitivt att experimentera med begreppet loungemöbler. PÅ senare år har det blivit mycket trendigt att ha möbler i trädgården. Dessa möbler skulle mycket väl kunna kallas för loungemöbler, fast utomhus då.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *